Weekend Links #4

Black Diamond Brooklyn, NYC, 2001. © Jamel Shabazz

Black Diamond Brooklyn, NYC, 2001. © Jamel Shabazz

Het weekend komt eraan. Misschien heb je zin om een tentoonstelling te bezoeken. Of juist in een beetje retail therapy voor het goede doel. Wat je ook gaat doen, zorg goed voor jezelf. <3

Nu te zien in het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht: de tentoonstelling ‘Streetlife’, met werk van de legendarische Amerikaanse fotograaf Jamel Shabazz. Hij fotografeert al sinds de jaren ‘70 het alledaagse New Yorkse leven op straat. Tot en met 27 september 2020.

Binnenkort komt er een nieuw fotoboek uit van Shabazz: City Metro.

Zwarte LGBTQ+ mensen zijn wereldwijd bovenmatig slachtoffer van discriminatie en geweld. 100% van de opbrengst van dit shirt gaat naar de organisatie Black Queer and Trans Resistance Netherlands.

Black Sabbath + Black Lives Matter = in één word SUPER.

De tentoonstelling ‘Hier. Zwart in in Rembrandts tijd’ in het Rembrandthuis in Amsterdam is verlengd tot 6 september. Tussen circa 1630 en 1660 was er een kleine gemeenschap van vrije zwarte mensen in de omgeving van de Jodenbreestraat, in Rembrandts buurt. Door recent onderzoek weet men nu veel meer over deze Afro-Amsterdammers. In dezelfde periode zijn zwarte mensen ook het vaakst in kunstwerken weergegeven. Dus zonder negatieve stereotypering, zoals als karikatuur of als slaaf, maar gewoon zoals ze waren.

Tip voor als je platzak bent: deze Hip Hop stream. Alle advertentieopbrengsten gaan naar Black Lives Matter.

Onlangs heb ik de mental health app Woebot ontdekt, ontwikkeld door psychologen van de Amerikaanse universiteit Stanford. De app vraagt elke dag - op een door jou gekozen tijdstip - hoe je je voelt en reikt tips aan om je te ondersteunen (en maakt af en toe flauwe dad jokes). Ondanks dat het best een beetje ongemakkelijk en space age voelt om met een robot te chatten, heeft Woebot mij tot nu toe echt geholpen.

Vorige
Vorige

Ouder Zijn: Shinta Lempers

Volgende
Volgende

Ouder Zijn: Caro Lenssen